İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok

Seçime birkaç gün kala, Saraçhane medyası yine harekete geçti. Biri bırakıp diğeri başlıyor; "İmamoğlu şu kadar önde, fark kapanmıyor" diye sürekli algı yapılıyor. Tıpkı 14...

Seçime birkaç gün kala, Saraçhane medyası yine harekete geçti. Biri bırakıp diğeri başlıyor; "İmamoğlu şu kadar önde, fark kapanmıyor" diye sürekli algı yapılıyor. Tıpkı 14 Mayıs öncesi gibi. O günlerde de arka arkaya hep aynı, "Kılıçdaroğlu yüzde 60'la geliyor" manşetleri atıldı.
Bugün 17 bakan yalanına sığınan İmamoğlu il il dolaştığı günleri unuttuğu gibi yanına aldığı Mansur Yavaş'la birlikte ekranlara çıkarak, "Aramızda kalsın kazanıyoruz" yalanını da unutmuş ki ciddi ciddi havaya girmiş.
Oysa durum söyledikleri gibi olsa, ne Kılıçdaroğlu'na, "Neden meydanlara inmiyor?" diye yalvarmazlar ne de Alevi dedeleri toplayıp "gönül almaya" çalışmazlar. Bu da nereden çıktı demeyin; bir süre önce CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Alevi Federasyonları yöneticileri de dâhil çok sayıda Alevi dedesi ve kanaat önderiyle bir araya geldi.
Toplantının, İmamoğlu'nun kurultayda Kılıçdaroğlu'nu "hançerleyen" siyasi aktör olması nedeniyle biraz gerilimli...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.757 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.619 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 729 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar