HDP’yi sarsan sandık depremi

Tarihi 14 Mayıs seçim sonuçları Yedili Masa muhalefetini şaşırttı ama masanın "şımarık çocuğu" HDP'yi şoke etti. Bu sonucu hiç beklemiyorlardı. Öyle bir havaya girmişlerdi ki, cezaevlerinin...

Tarihi 14 Mayıs seçim sonuçları Yedili Masa muhalefetini şaşırttı ama masanın "şımarık çocuğu" HDP'yi şoke etti.
Bu sonucu hiç beklemiyorlardı. Öyle bir havaya girmişlerdi ki, cezaevlerinin kapıları kırılacak, özerklik ilan edilecek, Öcalan da serbest bırakılacaktı. Ne kol kola girdikleri Altılı Masa partilerinin "kör bıçak"lığı akıllarına geldi, ne de "ittifak" diye yutturdukları ABD taşeronluğuna Kürtlerin tepki göstereceği.
Tıpkı akıl hocalığına yükselttikleri "Yürü Bay Kemal" diye siyasi strateji çizen Selahattin Demirtaş gibi... O da bir zamanlar "Seni başkan yaptırmayacağız" demiş, halkın verdiği yüzde 13 oyu Kandil'e teslim etmiş, hendeklere selam durmuş, sonra da soluğu Edirne Cezaevi'nde almıştı.
O siyasi akıl, tarihi çözüm sürecini zehirleyen, ABD'ye peşkeş çeken bir akıldı ve sonunun hüsran olacağı da çok açıktı.

HALK DEĞİŞİMİ GÖRDÜ
Bu yüzden, seçimlerde ABD'yle iş tutan CHP ve İP'le bir araya gelmeleri tesadüf değildi. Görmedikleri ise...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 204 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 392 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 394 Okunma İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.202 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.075 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar