Gladyo’nun Azerbaycan darbesi

Aslında bu küresel güçler Azerbaycan'ın da güçlü olmasını istemedi. Daha 90'lı yıllarda ABD, gözünü Azerbaycan'a dikmiş, darbeyle orayı da kontrol altına almak istemişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: "Türkiye'nin giderek artan askeri kabiliyetleri bir endişe kaynağı."

Demokrat Parti New Jersey Senatörü Bob Menendez: "Joe Biden'ı, en yıkıcı aktör unvanını almaya çalışan Erdoğan'ı durdurmaya çağırıyorum."

İster Cumhuriyetçi ister Demokrat fark etmiyor, ABD Türkiye'nin bölgesinde etkin olmasını istemiyor. Bugün Suriye'de, Doğu Akdeniz'de, Libya'da ya da en son Karabağ'da Türkiye'nin etkin olması, bölgesel ve küresel bir aktör gibi siyaset üretmesi başta ABD olmak üzere küreselcileri ürkütüyor.

Çünkü alışmışlar her 10 yılda bir önce darbe yaptıracaklar, sonra da içerideki muhalefete el uzatarak "demokrasi"yi kurtaracaklar. Bu kısırdöngü değiştiği için öfkeliler. Türkiye o darbelerden kurtulmasaydı bugün ne Suriye'de terör koridorunu durdurabilir ne Akdeniz ve Libya'da işgalcilere meydan okuyabilir ne de Karabağ'da 30 yıllık işgale son veren Azerbaycan'ın arkasında dik durabilirdi.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 621 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 726 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar