Gelecek 50 yılın itici gücü

Türkiye'nin bir yanına saldırılırken, bir yanı direniyor. Bir yanı tahrip edilirken, öteki yanı yeniden üretiyor, yeni şeyler yapıyor. Bombalara, darbelere rağmen yatırımlar hız kesmiyor.Tam da bu yüzden, 2013'ten...

Türkiye'nin bir yanına saldırılırken, bir yanı direniyor. Bir yanı tahrip edilirken, öteki yanı yeniden üretiyor, yeni şeyler yapıyor. Bombalara, darbelere rağmen yatırımlar hız kesmiyor.
Tam da bu yüzden, 2013'ten bu yana Türkiye'ye karşı öfke ve kin de bitmek bilmiyor.
Marmaray'dan Avrasya Tüneli'ne, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden Osman Gazi'ye, yerli İHA'dan yerli tanka, hızlı trenden metroya, her saldırıdan sonra yeni bir proje hayata geçiyor.
İşte onlardan biri daha... En çok itiraz edilen ve öfke duyulanı da oydu yani İstanbul'un yeni havalimanı... Önceki gün, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın konuğu olarak 3'üncü havaalanı şantiyesindeydik. Müthiş etkileyici bir şantiye.
Kar kış demeden, binlerce iş makinesi, karınca misali geleceğin en modern havaalanını inşa ediyor.
Biraz ayrıntılarını öğrenince buranın sıradan bir havaalanı olmadığını, bakanın deyimiyle gelecek 50 yılın itici güçlerinden biri olduğunu görüyorsunuz.
Belki de bundan dolayı ısrarla karşı çıkıldı, "Bu kadar büyük havaalanına ne gerek var" denildi hatta "İstanbul'a aşırı yük getireceği, beklenen yolcuyu da getirmeyeceği" söylendi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın daveti bu soruların cevabıyla ilgiliydi. Bakan Arslan, yapımcı firma İGA'nın bağımsız ve tarafsız bir kurum olan EDAM (Ekonomi ve Dış Politikalar Merkezi)'dan talep ettiği "İstanbul Yeni Havalimanı Ekonomik Etki Analizi"yle ilgili önemli ipuçlarını açıkladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 384 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 648 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 569 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar