Gazze’den Kıbrıs’a bitmeyen oyun

Bugün Gazze'de İsrail'in yaptığı katliamların 100 yılı da aşan bir geçmişi var. 7 Ekim sadece bir bahane. İşin arkasında İngiliz mandacılığıyla başlayan işgal ve katliam süreci var....

Bugün Gazze'de İsrail'in yaptığı katliamların 100 yılı da aşan bir geçmişi var. 7 Ekim sadece bir bahane. İşin arkasında İngiliz mandacılığıyla başlayan işgal ve katliam süreci var. Sadece Filistin'i değil bütün bir coğrafyayı İngilizler öyle bölüp parçaladı ki, hiçbir halk huzur içinde yaşayamadı. Türkiye'nin bölgeyle bağını kopardıkları gibi Arapları da birbirine düşman devletlere ayırdılar. Arap'ı Türk'e, Kürt'ü Fars'a, hatta hepsini birden bölgede yaşayan Hıristiyan halklara düşman edecek nifak tohumları daha o zaman atıldı.
İçimizdeki "Batıcılar" da dâhil hepsi sanki her şey Hamas'ın 7 Ekim saldırısıyla başladığı yalanına sarılıyor. Oysa bütün bu kirli hesapların arkasında dün de bugün de emperyalist bir akıl var. Daha dün Irak'ı nasıl yalanlarla işgal ettikleri unutulmadı.
Şu gerçek de çok açık: ABD ve İngiltere bugüne kadar el attıkları hiçbir sorunu çözmedi, hatta bilinçli bir biçimde çözümsüz bıraktı. Bunun son örneği de Karabağ'dı.
İlk örneklerinden biri de "vaat edilmiş...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.056 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 566 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 723 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 854 Okunma Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.767 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar