FETÖ korunuyor Türkiye yargılanıyor

ABD'de bir kesim, sadece S-400'ü bahane ederek veya Fırat'ın doğusunu silahlandırarak değil, ekonomiden hukuka farklı argümanları da kullanarak Türkiye'ye karşı "açık" bir savaş yürütüyor.

Bu o kadar açık ki, dünün "stratejik ortağı" Türkiye, bugünün "hasım ülkesi" ilan edilebiliyor. ABD'nin bu hasımlığını her olayda görüyoruz.
Alın, birkaç gün önce tahliye edilen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'ya verilen hukuksuz cezayı.

ABD'nin Türkiye'ye karşı yürüttüğü bu hukuksuz savaş, aslında kendi içinde yaşadığı Trump-Müesses nizam arasındaki iktidar savaşının da bir uzantısı... İşin bir ayağında da FETÖ var.
Halkbank davası buna örnek. Şimdi buna bir yenisi ekleniyor. Hem de komik bir biçimde. Bu kez Türkiye için "lobi" yapan işadamı Ekim Alptekin'i yargılıyor. Suçu; Türk hükümeti adına FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için "komplo kurmak", "yabancı bir devlet adına kayıt dışı temsilci olarak hareket etmek" ve "yalan beyanda bulunmak". Örneğin iddianameye göre İşadamı Alptekin, güya FBI başkan yardımcısına şöyle demiş: "Gülen'in suçu yoksa o zaman suç oluşturacak bir delil bulalım." Benzer bir yalanı eski CIA başkanı James Woolsey de söylemişti: "Fikir, söz konusu kişiyi gece yarısı örtülü operasyonla kaldırmaktı."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin ve insanlık cephesi 18 Mart 2024 | 124 Okunma Kurum’dan ‘teknoloji üssü’ atağı 17 Mart 2024 | 94 Okunma İmamoğlu’nu unutmayacak iki siyasetçi 16 Mart 2024 | 902 Okunma Çanta skandalının ‘kilit’ isimleri 14 Mart 2024 | 1.007 Okunma CHP’de paranın izini sürmek 13 Mart 2024 | 524 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar