FETÖ elebaşı Gültekin Uysal’ın evinde mi kaldı?

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (13.09.2022)''FETÖ elebaşı Gültekin Uysal’ın evinde mi kaldı?'' başlıklı yazısı.

CHP ile İyi Parti arasında başlayan HDP çatlağı, yeni çatlaklara mı yol açar yoksa liderler bir araya gelip çatlağın üstünü mü örterler henüz belli değil. Daha önemlisi, yeni çatlaklardan korkuluyor. Korkuluyor çünkü 6'lı masanın tek çatlak alanı HDP değil. Daha büyük kriz alanları da var. Mesela ABD-Türkiye ilişkileri ve onun bir devamı olarak FETÖ meselesi masanın önünde bir handikap olarak duruyor.
Gerçi bir bütün olarak 6'lı masayı oluşturan partilerin hiçbirinin ABD gibi bir derdi yok. ABD'nin Yunanistan'ı Türkiye'yi tehdit eden üslerle donatması ve Türkiye'ye karşı kışkırtması, 6'lı masanın hiç umurunda değil. Aralarında memnuniyet duyanlar bile var.
Hatta bazı CHP'li aktörler daha ileri gidip, Yunanistan'ın değil Türkiye'nin hatalı olduğunu söylüyor. Benzer bir yaklaşımı ABD'nin Suriye siyasetinde de görüyoruz. Bugüne kadar 6'lı masa, ABD'nin PKKYPG'ye milyonlarca dolar destek vermesini, binlerce TIR silah göndermesini hiç gündem yapmadı. İçlerinden hiçbiri çıkıp da, "Ey ABD, sen neden teröre destek veriyorsun" demedi. Hatta HDP'yi ürkütecek korkusuyla o konu açıldığında hemen devreye iktidarın Suriye siyaseti sokuldu ve üstü...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.742 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.615 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 728 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar