‘Ey Batı size sesleniyorum’

Dünya üç haftadır İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı katliamlarını, soykırımını gözyaşları ve utanç içinde izliyor. Dünyanın dört bir yanında sokaklara inen milyonlarca...

Dünya üç haftadır İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı katliamlarını, soykırımını gözyaşları ve utanç içinde izliyor. Dünyanın dört bir yanında sokaklara inen milyonlarca vicdan sahibi insanın yükselen itirazları ne yazık ki sadece Demir Kubbe'yle korunan Tel Aviv'den değil, Washington'dan, Londra'dan, Berlin'den ve Paris'ten de duyulmuyor.
Küreselcilerin kulakları sağır, gözleri körleşmiş durumda.
İşte İstanbul'daki "Büyük Filistin Mitingi" tam da bu küresel duyarsızlığın had safhaya ulaştığı bir zaman diliminde gerçekleşti. Yüz binler İstanbul Atatürk Havalimanı'na İsrail'i ve arkasındaki Batı Bloku'nu protesto etmek için aktı.
Miting alanına A Haber'in yayını için biraz erken gittim. Kadın-çocuk, yaşlıgenç yüz binlerce insan alana "Hepimiz Filistinliyiz" yazılı bantlar ve farklı dillerde yazılan "Katliam bitsin, çocuklar ölmesin" pankartlarıyla giriyordu.
Dikkatimi çeken ise kadınların çoğunlukta oluşuydu. Yüz binlerce kadın, Gazzeli kardeşlerine destek, bebeklerin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.056 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 566 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 724 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 854 Okunma Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.767 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar