En hakiki sahte siyasetçiler çağı

İçeriden ve dışarıdan yalanın sınır tanımadığı bir siyasi propagandayla karşı karşıyayız. Son 5 yılda yapılanları alt alta yazsak sayfalar yetmez...

MİT TIR'ları üzerinden DEAŞ yalanları, Halk Bankası operasyonuyla kara para yalanları, Besledikleri, büyüttükleri "FETÖ yok" yalanları Suriye'de DEAŞ gerekçesiyle YPG'nin silahlandırılması yalanları Meclis'in bombalanması ve 252 şehidin verildiği 15 Temmuz darbesiyle ilgili "tiyatro" yalanları ABD ve AB'nin Türkiye siyaseti büyük oranda bu yalanlar üzerine kurulu.
Şimdi bu siyaset S-400 yalanları ile sürüyor.
İçerideki muhalefet de uzun zamandır aynı yalan siyasetini izliyor ve sosyolojik tabanını "sahte" kahramanlarla besliyor. Haşmet Babaoğlu, bu stratejiyi şöyle özetliyor: "Yalanı doğruymuş gibi, sahtesini gerçekmiş gibi anlatıyorlar." Bu durum eski Türkiye'deki Mahmutpaşa esnafını hatırlatıyor. O dönemlerde yabancı marka ürünlerin sahtesi çok yapılırdı. Esnaf da gerçeği saklamıyor ürünün üzerine açık açık şunu yazardı: "En hakiki sahte" Ne yazık ki bugün siyasette "en hakiki sahte" aktörlerin sayısı bir hayli fazla... Hiçbiri de kendisi olarak ortaya çıkmıyor. Yüzlerde hep bir maske var.
Ve öyle bir siyasi zemin oluşturuldu ki, bir toplumsal siyasi kesimin varlık nedeni olan siyasi duruşlar bile "sahtecilik" nedeniyle sorgulanamaz oldu.
Dün ABD emperyalizmine karşı çıkanlar, bugün tam da bu nedenle sessiz kalmayı tercih ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 611 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 726 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar