Ecevit’in DSP’si ve hafızası silinenler

İttifaklar yarışında son güne girildi ve milletvekili listeleri de açıklanacak. Listeler konusunda en başta CHP'de büyüklüğü meçhul bir deprem yaşanacağı sır değil. O depremin de öfke ve...

İttifaklar yarışında son güne girildi ve milletvekili listeleri de açıklanacak. Listeler konusunda en başta CHP'de büyüklüğü meçhul bir deprem yaşanacağı sır değil. O depremin de öfke ve küskünlükle geçiştirilmeyeceği, sürpriz oy kaymalarına bile yol açacağı söyleniyor.
İttifaklar konusunda son sürpriz atak da Cumhur İttifakı'ndan geldi. Bu köşede 9 Mart'ta "Solun efsanevi lideri Ecevit'in DSP'si de Cumhur İttifakı'na katılıyor" diye ilk ipucunu verdiğim haber, dün gerçekleşti.
Gerçekleşince de aklı fikri küresel güç merkezlerinde olan CHP'nin medya trolleri hemen harekete geçip tepki gösterdi. Bu meczuplar, kendilerinde olmadığı için ilke falan taktıkları yok. Oysa siyasette çok derin bir ayrışma var ve ilkeler ekseninde partiler yeniden saf tutuyor.
Yani ne DSP'nin Cumhur İttifakı'nda olması tesadüf ne de İP ve HDP'nin yan yana olması. Bu nedenle DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın şu sözleri ve Cumhur İttifakı seçimi tesadüf değil:
"14 Mayıs seçimlerini bir önceki seçimlerden ayıran, günümüzde yaşadığımız hadiseleri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.192 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.074 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 569 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 725 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 858 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar