Ecevit’i bile sildiler

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (22.01.2022)''Ecevit’i bile sildiler'' başlıklı yazısı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son birkaç ayda yaşanan yüksek kur çılgınlığıyla ilgili, "Dışarıdan saldırı yok" deyince umudunu ABD Başkanı Biden'ın desteğine bağlayan muhalefet adeta "bayram" yaptı.
"Bak gördünüz mü dış güç yokmuş..."

Bu argümana en çok da "Nerede bu üst akıl" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve destekçisi sol medya sevindi.
Öyle sevindiler ki, bırakın son dönemde ABD'nin FETÖ, PKK ve YPG gibi terör örgütlerine açık desteğini, geçmişte bizzat CHP liderleri İnönü ve Ecevit'i ABD'nin tehdit etmesi ve solun o yıllardaki antiemperyalist söylemleri bile unutuldu.
Önceki akşam Ulusal Kanal'da 70'li yıllarda dönemin başbakanlarından Bülent Ecevit'in Özel Harp Dairesi ile ilgili, "Bu kurumun parasını ABD ödüyor" sözünü hatırlatınca, eski asker yeni siyasetçi Dursun Çiçek hepimizi şaşırtan bir cevap verdi:

"Öyle şey olur mu? Ecevit bilmiyor."
Fuat Uğur'un devreye girip, "Ecevit başbakandı ama..." diye hatırlatması bile işe yaramadı:
"Olsun, başbakanın her söylediği şey doğru mu?"
Bugün sadece Başkan Erdoğan'a karşı oldukları için "dış güç" gerçeğini görmezden gelen böyle bir siyasetçi ve aydın sınıfı var. Bu iki sınıf geçmişteki her ABD darbesine de destek verdi.

Doğrusu buna üzülsem de şaşırmıyorum... Çünkü bu siyaset ve aydın sınıfı daha dün gibi yakın tarihte CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a kurulan kumpası bile unuttu. Oysa bu, yakın tarihimizde ABD aklının arkasında olduğu, FETÖ'nün uyguladığı en büyük siyasi komploydu. Deyim yerindeyse tam bir "dış güç" operasyonuydu.

Nasıl bir düşmanlaştırmaysa CHP'liler bunun hatırlatılmasına bile öfkeleniyor.
Doğrusu bu konuda CHP'nin genel başkan yardımcılığını da yapan eski büyükelçi, milletvekili Onur Öymen'in hakkını teslim edelim, hem çıktığı programlarda hem de son yazdığı "Baskılara Direnirken" kitabında bu konuyu gündeme taşıyor.
Ancak o da kitabında böylesine önemli bir operasyonu "Siyasette entrikalar ve komplolar" ara başlığıyla vermiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 502 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 566 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar