Doğa Koleji ve Turkven’e yeni sorular

Doğa Kolejleri'nin satışıyla ilgili kafalarda oluşan onlarca soru işareti hala cevabını bekliyor.Bu satışa, binlerce öğrenciyi, öğretmeni ve çalışanı ilgilendirdiği için dikkatle...

Doğa Kolejleri'nin satışıyla ilgili kafalarda oluşan onlarca soru işareti hala cevabını bekliyor.
Bu satışa, binlerce öğrenciyi, öğretmeni ve çalışanı ilgilendirdiği için dikkatle yaklaştığım halde, ne yazık ki bu kurumu yönetenler, satanlar ve satın alanlar aynı hassasiyeti göstermedi.
Doğa Okulları'nı satın alanların verdiği cevaplar sadece beni değil, eğitim camiasını da tatmin etmedi. Şimdi buna bir de, kurumun yüzde 70'inin sahibi olan ve o hissesini gece yarısı satan Turkven Fon da katıldı.
Turkven'den gelen cevabın özeti, aslında niyetlerini açıklamaya yetiyor:
"Üzülerek belirtmek isteriz ki yazınızda, kamuoyunu yanıltıcı, gerçek dışı bilgiler yer almaktadır. Özellikle içinde bulunduğumuz zorlu dönemde yabancı yatırımcıların ülkemize yönelik girişimlerinin büyük önem taşıdığını, bu nedenle yazı ve haberlere ayrıca hassasiyet gösterilmesinin önem arz ettiğini bildiğinize inanıyoruz. Aksi bir durum, Türk şirketlerine doğrudan yatırım yapan dünyaca ünlü fonların ülkemize kuşkuyla yaklaşmasına..."
Sözü uzatmaya gerek yok, işin bam teli tam da sözünü ettiğiniz "kuşku" meselesinde... Biz de bunun için Doğa Kolejleri'nin satışındaki karanlık noktalara dikkat çektik.
Bir ülkeye yabancı sermaye, sistem şeffaf ve açık olursa gelir. Ama

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 3.678 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.057 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 417 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 784 Okunma Ankara Emniyeti’nde neler oluyor? 11 Mayıs 2024 | 2.044 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar