‘Diyarbakır’la olan kavlimizi yenilemeye geldik’

Uzun bir aradan sonra Başkan Erdoğan'ın Diyarbakır'da "çözüm süreci"ni merkeze alan konuşması siyasette ciddi bir dalgalanmaya yol açtı. "Acaba yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" diyenlerin...

Uzun bir aradan sonra Başkan Erdoğan'ın Diyarbakır'da "çözüm süreci"ni merkeze alan konuşması siyasette ciddi bir dalgalanmaya yol açtı. "Acaba yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" diyenlerin sayısı bir hayli fazla. Bunun nedeni de konuşmanın zamanlaması.
Zamanlama önemli; çünkü konuşma, teröre karşı içeride ve dışarıda verilen başarılı bir mücadelenin üzerine geldi.
Başta Diyarbakır olmak üzere Kürt anaların başlattığı güçlü bir sivil hareketin devrede olduğu bir zeminde yapıldı. Dahası şiddetle arasına mesafe koyamayan HDP içinde arayışların olduğu, hatta Ayhan Bilgen'in açık açık yeni bir partiden söz ettiği günlerde gerçekleşti.
Tabii buna, giderek nefes almakta zorlanan, sıkışan Kandil baronlarının; "sokağa inin" feryatlarının çoğaldığını da eklemek gerekir.
Başkan Erdoğan işte bu siyasi zeminde Diyarbakır'da Kürtlerle buluşuyor ve samimiyetle onlara yüreğini açıyordu.
"Her türlü riski göze alarak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 337 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 625 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar