Deprem ve muhalefet

Türkiye, İzmir'de nefesini tuttu enkaz altından 65 saat sonra çıkartılan 3 yaşındaki Elif'in mucize kurtuluşunu sevinç gözyaşlarıyla izledi. Peki, her depremde bu acıları ve sevinçleri yaşamak zorunda mıyız?

Türkiye, İzmir'de nefesini tuttu enkaz altından 65 saat sonra çıkartılan 3 yaşındaki Elif'in mucize kurtuluşunu sevinç gözyaşlarıyla izledi.

Peki, her depremde bu acıları ve sevinçleri yaşamak zorunda mıyız?

Yüzyıllardır bu topraklarda yaşamamıza rağmen, ne yazık ki vatandaş olarak deprem gerçeğini önemsemedik. Ama daha vahimi, devlet de vatandaşını önemsemedi. Başkan Erdoğan'ın dediği gibi vesayet rejimi hep acı ve sorun üretti.

Şehirleri mega köylere çevirdi.

Vatandaşını gecekondulara veya ucube binalarda yaşamaya mahkum etti.

Sonra da deprem geldi, o binaları yıkarak derin acıların yaşanmasına yol açtı.

Devlet ne yaptı? Çoğu kez süreci çaresizlikle izledi.

Nihayet 10 yıl önce birikmiş bu devasa sorunlara neşter atan ilk adım atıldı, kentsel dönüşüm yasaları çıkartıldı. Birçok yerde başarılı sonuçlar da alındı ama birçok yerde de hüsran yaşandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 599 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 726 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar