DEM’i şaşırtan Başak Demirtaş çıkışı

Çok değil 6 ay önce 14-28 Mayıs seçimlerinde Altılı Masa partileriyle birlikte HDP de derin bir yenilgi yaşadı. Hem 14 Mayıs'ta ciddi oy kaybetti hem de 28 Mayıs'ta Zafer Partisi'yle ortaklığa oy verdirerek "siyasi...

Çok değil 6 ay önce 14-28 Mayıs seçimlerinde Altılı Masa partileriyle birlikte HDP de derin bir yenilgi yaşadı.
Hem 14 Mayıs'ta ciddi oy kaybetti hem de 28 Mayıs'ta Zafer Partisi'yle ortaklığa oy verdirerek "siyasi rezilliğin" şahikasına imza attı. Oysa seçim sonrası yaşadıkları travmayı atlatmak için de "Üçüncü yol siyaseti izleyeceğiz" diyerek ciddi bir özeleştiri yapmışlardı. Taban dâhil herkes pişmandı.
Ama 6 ay sonra ne o özeleştiriden eser kaldı ne de "üçüncü yol siyaseti"nin gereği yapıldı. DEM, tıpkı HDP gibi halkın talebini değil, yine dış dinamiklerin, yani Kandil ve bağlı olduğu küresel güçlerin talebini yerine getiren bir siyaset izlemeye başladı.
Bu gerçeği, DEM'in başta Diyarbakır, Van ve Mardin gibi büyükşehirler olmak üzere etkili oldukları il veya ilçelerde yaptırdığı "önseçimler"de görmek mümkün. Oralarda güya önseçim yapılıyor ama yapılan önseçim değil, örgütün dayattığı isimlerin "zorla" seçtirilmesinden başka bir şey değil. Bu gizli saklı da yapılmadı.

'DEVLETLE PROBLEM SÜRMELİ'
Alın Diyarbakır örneğini.
Bir süre önce DEM...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 191 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 834 Okunma Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.763 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.628 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar