Darbenin arkasında ABD mi var?

15 Temmuz gecesi darbeden öte nasıl bir dehşeti atlattığımızı zaman geçtikçe daha iyi anlayacağız.Bunun sıradan bir darbe olmadığı çok açık. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan...

15 Temmuz gecesi darbeden öte nasıl bir dehşeti atlattığımızı zaman geçtikçe daha iyi anlayacağız.
Bunun sıradan bir darbe olmadığı çok açık. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan üstüne basa basa, farklı bir tespit yapıyor ve "işgal güçleri"nden söz ediyor.
Darbeci teröristlerin FETÖ elemanı olduğu belli. Ama sadece onlar değil, işin içinde Erdoğan karşıtlığı üzerinden darbe yapmaya ikna edilen "başka subaylar" da var. Bu birlikteliğin nasıl sağlandığının ayrıntıları eminim yakında çıkar ama şu sorunun cevabı daha çok merak ediliyor: Darbecilerin dış desteği var mı?
Önümüzdeki sürecin belki de en çok tartışılacak konusu bu olacak. Çünkü bu mesele, geçmişte olduğu gibi sadece antiemperyalist küçük sol grupların değil artık Türkiye'yi yöneten partilerin hatta hükümetlerin gündeminde.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son konuşmasında özellikle "işgalciler"den söz etmesi ve sık sık "üst akıl"a göndermelerde bulunması boşuna değil. Bu konuda belki de en net ve sert açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, darbenin ertesi günü Habertürk televizyonundan Türkiye'ye şöyle sesleniyordu:
"Bunları toprağa girdikten sonra söyleyecek değiliz. Darbe başarılmış olsa idi bugün ölmüş olacaktık. Ölmüş olduğumuzu varsayarak söylüyorum ve bas bas bağırıyorum. Bu darbenin arkasında ABD vardır. Bu darbenin arkasında ABD vardır. Bu darbenin arkasında ABD vardır." Bakan Soylu, bu iddiasını şöyle temellendiriyor ve sözü FETÖ'ye getiriyordu: "Bu çapulcu çetesi, uçakları kaldırma cesaretini kimden almıştır? Son 1 ayda bir buçuk ayda kim darbe söylentilerini ortaya koymuş? Bunların tesadüf olduğunu kimse bize söylemesin. Bu darbenin arkasında neyin ne olduğunu biliyoruz."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 340 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.388 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.063 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 418 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 786 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar