CHP’ye akıl verenler

Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP, tam da bu özelliği nedeniyle Türkiye'nin en statükocu partisi... Değişmesi hiç kolay değil. Bu gerçeği çok partili hayatın her aşamasında gördük. Adını...

Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP, tam da bu özelliği nedeniyle Türkiye'nin en statükocu partisi... Değişmesi hiç kolay değil. Bu gerçeği çok partili hayatın her aşamasında gördük. Adını dağlara taşlara yazdıran Ecevit bile çok çok farklı düşünmese bile CHP'nin değişmeyeceğini anladığı için kapatılan partisine bir daha geri dönmedi.
Deniz Baykal döneminde "Yeni Sol" ve "Anadolu Solu" arayışları denense de sonunda gele gele "ikna odaları"nı savunan, 367'ye sahip çıkan "devşirme aktörlerle" her şeye karşı çıkan bir CHP'ye geldik. Aslında bugün de çok farklı değil. Aynı yöntemler yine devrede.
12 yıl önce bir operasyonla CHP'nin başına gelen Kemal Kılıçdaroğlu, "biraz değişim"le partiyi yeniledi ama partideki statükocu damarı da "Erdoğan düşmanlığıyla" hep canlı tuttu.
Tek tük itirazları da kolay atlattı. Adayları kendi belirledi, herkes tıpış tıpış gidip oy verdi, FETÖ'yü kollayan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.740 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.615 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 728 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar