CHP’nin müteahhit adayı ve “nitelikli dolandırıcılık”

CHP, son yıllarda AK Parti iktidarını ve yerel yönetimleri ısrarla "müteahhitlere" yol vermekle suçladı. Hatta bir adım ileri giderek başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerin müteahhitlerce beton yığınına çevrildiğini söyledi...

Rant ekonomisinden şikayet etti. Son dönemlerde bu gerçeği büyük oranda AK Partililer de kabul etti.
Ancak CHP şimdi bunun tam tersi bir yolda. O çok şikayet ettiği betonlaşma sürecinin önde gelen isimlerinden biri olan Ekrem İmamoğlu'nu getirip İstanbul Büyükşehir başkan adayı yaptı.
Ama sorun sadece bu değil, müteahhit Ekrem ve propaganda ekibi hatta siyasi partisi CHP yönetimi bu müteahhit tercihine bir de "yalanı" bir siyaset aracı olarak kullanmayı ekledi.
Önceki akşam NTV televizyonunda İmamoğlu canlı yayın konuğuydu. O programda İmamoğlu, Sabah Ankara Temsilcisi deneyimli gazeteci Okan Müderrisoğlu'nun sorularına bırakın samimi ve tatmin edici cevaplar vermeyi tam tersi "yalan" cevaplar verdi. Biri bizzat mesleği müteahhitlikle ilgiliydi.
Yani İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu, Beylikdüzü'nde yaptıkları "Beykonakları Projesi"nde kamuya ait malı "işgal" etmek ve hak sahiplerini de "dolandırmak" iddiasıyla yargılandıkları gerçeğini kabullenmek yerine, geçiştirmekle yetindi. Rakamlar da çarpıcı... Değeri 20 milyon TL olan kamuya ait 3 bin metrekarelik yeşil alan usulsüz bir biçimde projeye dahil edilip villa yapmışlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.512 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.422 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 713 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar