CHP’nin iktidar korkusu

Ankara'nın siyaset gündeminde birkaç bilinmez var. En tepede, hiç kuşkusuz Suriye-Musul eksenli gelişmeler... Onu onunla da yakından ilgili ve bu nedenle biraz gerilimli ABD-Türkiye ilişkileri izliyor. Bu iki alandaki bilinmezliğin ABD...

Ankara'nın siyaset gündeminde birkaç bilinmez var. En tepede, hiç kuşkusuz Suriye-Musul eksenli gelişmeler... Onu onunla da yakından ilgili ve bu nedenle biraz gerilimli ABD-Türkiye ilişkileri izliyor. Bu iki alandaki bilinmezliğin ABD seçim sonuçlarına hatta başkanlık görevinin devrine kadar süreceği konuşuluyor.
Bu yüzden Ankara kulisleri daha çok iç siyaset ağırlıklı. Gündemin ilk sıralarında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tıkanan siyasal sistemi açmak için önerdiği başkanlık ve yeni anayasa tartışması, FETÖ ve PKK terörüyle mücadele var.
Arada bir devreye, başkanlık süreci nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, gündeme gelmesi kaçınılmaz olan erken seçim de giriyor. Ancak gündemi bu normale uymayan bir parti var; CHP.
CHP'de iki farklı konu gündemde. Birincisi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek başına üstlendiği yani anayasa, başkanlık sistemi veya FETÖ ile ilgili genel gündem. Bu gündemle ilgili parti içinde ciddi bir hazırlık olmadığı gibi tabanda yapılan bir tartışma da yok.
İkincisi ise partinin ağır toplarının harıl harıl kulis yaptığı, çalıştığı, tabanın da yoğunlaştığı "yerel seçimler"... O da nereden çıktı demeyin. Şaşırtıcı da olsa şu sıralarda CHP içinde en çok yerel seçimler konuşuluyor. Bunun nedeni de özellikle İstanbul ve Ankara gibi iki önemli büyük şehirde AK Parti'nin yeni adaylarla çıkma olasılığı. Bu durum, CHP içindeki bazı siyasi aktörlerin şimdiden iştahını kabartıyor ve ön almaya yöneltiyor.
Öyle ki bugünlerde o şehirlerde kimlerin aday olacağı konusu CHP'liler için başkanlık sisteminden daha önemli. İşin belki de en vahim tarafı, bu ilginin altında yatan gerçek. Onu da tecrübeli bir siyasetçi anlatıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.590 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 714 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar