CHP'de yeni muhalefetin sürpriz isimleri

Gündemde ne kadar sıcak gelişmeler de olsa CHP'nin gündemi iç kavga.Biri bitse bile öteki başlıyor. Atatürk posteri tartışması neredeyse iki ay sürdü, şimdi çok daha büyük bir fırtınanın...

Gündemde ne kadar sıcak gelişmeler de olsa CHP'nin gündemi iç kavga.
Biri bitse bile öteki başlıyor. Atatürk posteri tartışması neredeyse iki ay sürdü, şimdi çok daha büyük bir fırtınanın ayak sesleri duyuluyor.
Kurultay sonrası ilk siyasi çıkışı eski Genel Sekreter Gürsel Tekin yaptı. Tekin, öyle bir şey söyledi ki bunun partiyi sarsmaması mümkün değil. Milliyet gazetesine yaptığı açıklamada, kendisine yapılanları operasyon olarak niteleyen Tekin, şöyle diyor: 
"Kimlerin yaptığını da biliyorum.
Benim adım Gürsel ama soyadım bazen Tekin olmayabilir onu da bilsinler. Hiç önemli değil, siyasettir bu. Dört kişilik bir operasyonla dört gün önce yapılan bir toplantı bu.
Daha büyütmek istemiyorum."
Şimdi CHP kulislerinde herkes o dört kişinin kimler olduğunu birbirine soruyor. Tekin'in çevresinden bilgi sızmıyor.
Beklenti şu: Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, eski çalışma arkadaşını çağıracak "Sana kim operasyon çekti Gürsel, anlat" diyecek o da operasyonu bütün boyutlarıyla anlatacak.
Durum gerçekten vahim. Ana muhalefet partisi CHP'nin genel sekreterine kurultay öncesi operasyon düzenleniyor, o da bu operasyonda kimlerin rol aldığını tek tek biliyor ve anlatmak istiyor. Günlerce tartışılacak bir olay.
Peki, Genel Başkan Kılıçdaroğlu çağırmasa ne olacak? O zaman da herhalde kendisi açıklayacak. Her ihtimalde CHP yeni bir depreme gebe.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özel mi, Kılıçdaroğlu siyaseti mi anormal? 20 Mayıs 2024 | 1.437 Okunma Aile ve küresel tehditler 19 Mayıs 2024 | 1.348 Okunma Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 350 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.391 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar