CHP’de Amerika’nın sesi

Çeviköz'ün söyledikleri aslında CHP'nin kuruluş felsefesiyle de çelişiyordu. Milli Mücadele zemininde doğan CHP, her dönem "Atatürk'ün partisi" olmakla övünmüş ve "bağımsızlık" konusunda özel hassasiyet göstermişti.

ABD seçimlerini Jeo Biden'ın kazanması içerideki mandacıları, ABD severleri harekete geçirdi. Daha önce, sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu'dan Kafkasya'ya dünyanın birçok bölgesinde "uyuyan hücrelerin" harekete geçeceğini yazmıştım.

Utanç verici olsa da bu türlerin en hızlıları Türkiye'den çıktı. Sağcı-solcu veya muhafazakar fark etmiyor, meğer ABD'ye umut bağlayan ne çok insan varmış. Birinciliği de CHP yönetimi kimselere kaptırmadı.

Önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sahne aldı. "Başkan seçilirsem Erdoğan'ı darbeyle değil seçimle devireceğim" diyen Jeo Biden'dan "Demokrasiye destek" talep etti.

Sonra sahneye "Amerika'nın Sesi" eski yardımcısı Ünal Çeviköz çıktı. O sadece "demokrasiye destek" talep etmedi, S-400 meselesinden Doğu Akdeniz'e, Libya'dan Karabağ'a Türkiye'nin bugün izlediği dış politikaya karşı çıkarak, ABD'ye teslim bayrağı çekecek bir CHP iktidarı vaat etti.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 527 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 566 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar