CHP ve kirli ittifakın bedeli

Son birkaç yıldır CHP'nin gizli HDP aşkının, ilkesiz ittifakının nelere yol açabileceğini yazıp durduk. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ısrarla "ittifak yok" dese de arka planda...

Son birkaç yıldır CHP'nin gizli HDP aşkının, ilkesiz ittifakının nelere yol açabileceğini yazıp durduk. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ısrarla "ittifak yok" dese de arka planda yürüttüğü gizli kapaklı siyasetle yerel seçimlerde beklediğini aldı. Yani siyaset mühendisliğiyle geçici bir başarı yakaladı. Ancak, CHP ilişki kurduğu, HDP/PKK hattının nasıl bir siyasi akla sahip olduğu gerçeğini hep sakladı ve bir anlamda da görmezlikten geldi.
Oysa o yapı, şiddeti ve silahları devreden çıkartmayı hedefleyen çözüm sürecini, emperyalizmin desteğiyle gerçekleşeceğini sandığı "Rojava devrimi" uğruna heba etti. Kendi halkına bile acımadı, küçük çocukları bile emperyalizm uğruna ölüme yolladı. Farklı Kürt partilerine yaşama hakkı vermedi. Şimdi sıra CHP'ye bedel ödetmede.
Önceki gün İsviçre'nin Grenchen kentinde CHP'lilerin düzenlediği etkinlik PKK'lılar tarafından basıldı. CHP Milletvekili Engin Özkoç, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun katıldığı toplantıda PKK'lılar kürsüyü işgal etti.
Talepleri CHP için ders niteliğindeydi.
Hedeflerinde ise HDP ve solu, CHP çevresinde tutma misyonuyla görevde tutulan Kaftancıoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer vardı.
PKK'lılar "Sözünü tut" diye bağırıyorlardı.
İşin geldiği noktaya bakın, İsviçre'de PKK'lılar Tunç Soyer'den belediyede çalışan Mahir Kılıç denilen kişiyi göreve geri almasını istiyordu.
Bu daha başlangıç... CHP'den, PKK/HDP hattının daha neler isteyeceğini göreceğiz. CHP de siyaset mühendisliğiyle, oy uğruna koca bir sosyolojiyi nasıl kirli bir ilişki içine sürüklediğini çok daha hazin bir biçimde görecek.

*** Londra'da Göbeklitepe rüzgârı

WTM Londr...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 153 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 625 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar