CHP mi yeni parti mi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu öyle bir strateji izledi ki hem CHP'deki pozisyonunu, hem yeniden İstanbul Belediye Başkanlığı ihtimalini hem de yeni parti kurma olasılığını zora soktu. Henüz üçünden...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu öyle bir strateji izledi ki hem CHP'deki pozisyonunu, hem yeniden İstanbul Belediye Başkanlığı ihtimalini hem de yeni parti kurma olasılığını zora soktu. Henüz üçünden de vazgeçmiş değil. Üçü bir arada olsun istiyor.
Son yaptığı çıkışla önceliği CHP Genel Başkanlığı'na vermiş ve kurultay sürecinin kendi lehine dönmesi için uğraşıyor. İşi hiç kolay değil, kendisi aday olsa İstanbul elden gidecek, vekâleten Gökhan Günaydın veya Özgür Özel'le yarışa girse istediği sonucu almakta zorlanacak.
Bu paradoksa rağmen İstanbul'daki mahalle seçimlerini de ihmal etmiyor. Ancak durum burada da iyi gitmiyor. Büyük oranda mahalle seçimlerini kaybettiği söyleniyor. Yine de delegelerin peşi bırakılmıyor. Kimine İBB'de iş için CV doldurtuluyor, kimine market kartları dağıtılıyor, medya fonlaması da hız kesmiyor.
Açığa çıkan bu kavga nedeniyle artık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı da çantada keklik değil. Kılıçdaroğlu'na açık savaş açan bir siyasi aktör olarak, kurultayı kaybettiğinde İstanbul adaylığını da kaybetmiş olacak.
İşte tam da bu yüzden...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.056 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 566 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 723 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 854 Okunma Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.767 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar