CHP İzmir’de Kürt- Alevi tartışması

Tek tipçi CHP, ne kadar çeşitlenmek, farklı sosyolojileri, siyasi eğilimleri kucaklamak istese de yapamıyor. Genetiği buna izin vermiyor. Bir yerde o genetik harekete geçiyor ve patlıyor. Son dönemde CHP yönetimi ısrarla...

Tek tipçi CHP, ne kadar çeşitlenmek, farklı sosyolojileri, siyasi eğilimleri kucaklamak istese de yapamıyor. Genetiği buna izin vermiyor. Bir yerde o genetik harekete geçiyor ve patlıyor.


Son dönemde CHP yönetimi ısrarla "Dindarları, Kürtleri kucaklamaya başladık" propagandası yapsa da bir bakıyorsunuz, en tepedeki isim bile çıkıp göçmen düşmanlığı yapabiliyor ya da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gibi bir meczup çıkıp, başörtülü bir kadına yönelik aşağılık bir yaklaşım sergileyebiliyor.


Alın bir örnek de İzmir'den... Bir süre önce İzmir'de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı, eski gazeteci Tuncay Özkan'la ilgili çok vahim bir iddia ortaya atıldı.
O iddiaya göre, Özkan önce yerel yönetimlerle ilgili şöyle bir tespit...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.754 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.617 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 729 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar