Bir orgeneral FETÖ’yü ABD’li askerlere anlattı

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, 15 Temmuz darbe ve işgal girişimini, FETÖ'cü darbecilerin Genelkurmay Başkanlığı'nı ele geçirdiklerinde gözleri bağlanarak ve kelepçelenerek en sıcak ve somut...

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, 15 Temmuz darbe ve işgal girişimini, FETÖ'cü darbecilerin Genelkurmay Başkanlığı'nı ele geçirdiklerinde gözleri bağlanarak ve kelepçelenerek en sıcak ve somut yaşayan önemli isimlerden biri.
Birkaç gün önce bu düzeyde bir komutan, ilk kez Türkiye'nin stratejik müttefiki ABD'ye gitti ve SETA Vakfı'nın Washington Ofisi'nin düzenlediği toplantıda, aralarında ABD'li askerlerin de olduğu bir gruba 15 Temmuz'u anlattı.
O ABD ki, darbeden hemen sonra Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel'in ağzından "Türkiye'de muhataplarımız tutuklanıyor" demiş ve yaklaşık 45 gün susmuştu.
Yaklaşık bir yıl sonra, bu kez karşılarında bir başka "muhatap"ları vardı ve o darbenin nasıl kanlı bir darbe olduğunu bizzat ABD'de ve onların gözlerinin içine bakarak anlattı. Tabii bu darbeden sonra Türk askerleriyle, ABD'lilerin ilk karşılaşması değildi ama bu kamuya açık bir alanda bir ilk yüzleşme olması nedeniyle önemli ve anlamlıydı.
SETA, böyle anlamlı bir buluşmaya imza atarak önemli bir iş yaptı.
Orgeneral Yaşar Güler, darbe gecesi Genelkurmay İkinci Başkanı olarak tahminen saat 21.25 sıralarında odasında çalışırken, Özel Kuvvetler'den yüzü maskeli bir grup askerin girdiğini anlatıyor ve şöyle diyordu: "Bir Türk askerinin düşman askerine yapmayacağı bir muameleyle karşılaştım. Beni tuttular. Bir süre sonra kapı açıldı ve içeri emir subayım sivil kıyafetlerle girdi ve alaycı bir tavırla, 'meraklanmayın komutanım bu bir tatbikat' dedi. O an bir darbeyle karşı karşıya olduğumu anladım." Kelepçe takılan, gözleri bağlanan Orgeneral Güler, bir odaya kapatıldıktan sonra darbeyi kimlerin yaptığını ilişkin ilk izlenimini de şu çarpıcı tespitle anlattı:
"Hapsedildiğim odanın kapısı açıldı ve tanıdık bir ses duydum. 'Yahu Yaşar sen burada ne arıyorsun?' diyen bir ses.
Yıllarca birlikte mesai yaptığım ailecek görüştüğüm bir insan, bir havacı orgeneral, Akın Öztürk. Benim kelepçeli olduğum ortamda serbestçe geziyor. Bana orada olduğumdan haberi olmadığını söylüyor.
Bulunduğumuz ortamdaki özgürlüğü ilginç. Bizim tarafta olsaydı benim konumumda olması gerekirdi ama öyle değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 565 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 566 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar