Aslı Baykal’ın CHP eleştirileri ne anlama geliyor?

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (12.11.2022)''Aslı Baykal’ın CHP eleştirileri ne anlama geliyor?'' başlıklı yazısı.

Siyasette giderek netleşen "küreselci- milli" ayrışması en keskin biçimde CHP'de yaşanıyor. Bu eksende CHP'de kim açıkça "milli" bir duruş sergilediyse ya Yılmaz Ateş ve Mehmet Sevigen gibi ihraç edildi ya Mehmet Ali Çelebi gibi başka bir partiye geçti ya da istifa edip kenara çekildi.
Bu dalganın son örneği ise çok daha sarsıcı oldu. CHP'yi 90'ların başında yeniden kuran eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal da istifa etti.
Bu istifa doğal olarak baba Baykal'ın da istifa edip etmeyeceğini akla getirdi. Bu da kimseyi şaşırtmadı. Şaşırmadı, çünkü adı CHP'yle bütünleşen Baykal'ın kızı bile artık CHP'de siyaset yapamayacak duruma gelmişse bunu sadece "hizip" hesaplarıyla açıklamak mümkün değil.
Üzerinde çok durulmasa da CHP'deki bu istifalar, aslında siyasette yaşanan derin yarılmanın bir göstergesi.
Artık sadece Türkiye'de değil, dünyada da...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 432 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 845 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar