Akşener masayı dağıtmak mı istiyor?

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (08.09.2022)''Akşener masayı dağıtmak mı istiyor?'' başlıklı yazısı.

6'lı masadaki "zoraki evlilik" en ufak bir tartışmada bile kopma noktasına geliyor. Bundan kaçmaları da mümkün değil. Çünkü mevcut muhalefet partilerinin hiçbiri, tek tek bırakın birinci parti olmayı iktidarda 20 yılını dolduran AK Parti'nin yanına bile yaklaşamıyor.
Bu yüzden ancak 6'sı, hatta 7'si bir araya gelirse bir varlık gösterebilirler. Bu da hiç kolay değil ve başarmak için bile ayakları yere basan siyaset üretmeleri gerekiyor.
Ama bunu da yapamıyorlar. Ne küresel dünyayı okuyabiliyorlar, ne HDP'yi terörden uzaklaştıran, sivil alana çeken bir çaba içindeler, ne de tamamen HDP'yi dışlayan bir siyaset izleyebiliyorlar.
Çaresizler... Aday çıkaramamalarının da, sık sık masa etrafından tartışma yaşanmasının da nedeni bu çaresizlik.
Şu son tartışmalara bakın. CHP'li Gürsel Tekin, "HDP'ye bir bakanlık verilebilir" deyince ortaklık karıştı. Oysa Tekin bunu daha önce de söylemişti. Peki şimdi ne oldu da, Akşener dahil İyi Partililer topyekûn harekete geçti? Hem de zehir zemberek.
Meral...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu’nun görmek istemediği 07 Mayıs 2024 | 373 Okunma ‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 1.188 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 397 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 401 Okunma İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar