AK Parti’deki enerjinin sırrı

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (29.11.2022)''AK Parti’deki enerjinin sırrı'' başlıklı yazısı.

Binlerce sandık görevlisiyle bir stadyumda "coşkulu" buluşmanın siyasi tarihimizde örneği olduğunu sanmıyorum. Nihayet bunu da Başkan Erdoğan liderliğindeki AK Parti yaptı ve hâlâ Türkiye'nin "en devrimci ve ön açıcı" partisi olduğunu gösterdi.
Hem de 20 yılını iktidarda geçiren bir parti olarak...
NEF Galatasaray Stadyumu'na girişteki düzenliliği, örgüt tecrübesi ve disiplinle açıklamak mümkündü ama bu gerçek, tribünlerdeki coşku ve heyecanı açıklamaya yetmezdi. Tribünlerde futbol izleyicisini de aşan muhteşem bir coşku ve heyecan vardı.
Yaşlısı genci, kadını erkeği farklı etnik ve dini kimliğiyle İstanbul sosyolojisinin her rengi oradaydı.
Deyim yerindeyse AK Partililer tam bir özgüven patlaması yaşıyordu. Bu özgüveni en çarpıcı biçimde İstanbul AK Parti İl Başkanlığı'nın şu sloganı özetliyordu:
"Öyle bir kazanacağız ki hiç kimse kaybetmeyecek..."
Hiç kimsenin kaybetmeyeceği bir seçime hazırlanan AK Parti tabanını, son dönemde ilk kez bu kadar dinamik görüyorum. Bu sonuçta kuşkusuz Başkan Erdoğan'ın küresel...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.138 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 687 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 541 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 657 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 569 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar