ABD ve ‘modern İsrail faşizmi’

ABD ve Batı Bloku'na göre dünyada iki tip devlet var: "Demokratik" ve "otokratik"... Liderlere de o gözle bakıyorlar; demokrat liderler, otokrat liderler. Bu yaklaşım teorik olarak doğru olsa da Batı her zaman söylediği o teoriye uygun...

ABD ve Batı Bloku'na göre dünyada iki tip devlet var: "Demokratik" ve "otokratik"... Liderlere de o gözle bakıyorlar; demokrat liderler, otokrat liderler.
Bu yaklaşım teorik olarak doğru olsa da Batı her zaman söylediği o teoriye uygun davranmıyor. Bundan da hiç rahatsız değil. İşine gelmeyen liderleri otokrat diye suçladıkları, hatta darbeyle değiştirmek istedikleri gibi, soykırım yapan, işgalci, hatta faşist liderleri "demokrat" diye yutturmayı iyi biliyorlar.
İsrail Başbakanı Netanyahu ve iktidar ortakları aşırı sağcı, faşist liderler bunun son örneği.
Koalisyon ortaklarına bakın; aşırı sağcı Dini Siyonizm, Yahudi Gücü ve Moaz, Ultra Ortodoks Partiler Şas ve Birleşik Tevrat Yahudilik Partisi... Açık açık ırkçılık yaptıkları gibi aralarında terör suçu işleyenler bile var.
Bu ekip, sadece 7 Ekim sonrası Gazze'de soykırıma varan vahşete imza atmadı, daha önce de aynı şeyleri yaptı. İsrail'in içinde yaşayan 2 milyonu aşkın Arap'a da, Batı Şeria ve Kudüs'e de aynı ırkçı ve işgalci siyasetle yaklaştı.
ABD ve Avrupa da bu gerçeği bile bile onlara destek verdi. Otokrat liderlere karşı çıkıp...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 18 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.066 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 568 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 724 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar