‘ABD, kalıcı bir kopuşun arifesinde’

İsrail, Gazze'de yıllardır aynı insanlık suçunu işliyor ve kimse de dur diyemiyor. ABD ve Batı Bloku çok net, İsrail ne yaparsa yapsın, isterse dünyanın en kanlı eylemine imza atsın, insanlık suçu...

İsrail, Gazze'de yıllardır aynı insanlık suçunu işliyor ve kimse de dur diyemiyor.
ABD ve Batı Bloku çok net, İsrail ne yaparsa yapsın, isterse dünyanın en kanlı eylemine imza atsın, insanlık suçu işlesin fark etmiyor, destek vermeye devam ediyor.
Şu tabloya bakın; Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'ne getirdiği ateşkes önerisine, dünyaya insan hakları ve demokrasi dersi vermeye kalkan ABD, İngiltere, Fransa ve Japonya "hayır" oyu verdi. Korkup çekimser kalanları saymaya gerek yok.
Peki İslam ülkeleri ne yapıyor?
Türkiye'nin garantörlük ve iki devletli çözüm teklifi dışında somut bir öneri yok. Tabii yaşanan vahşeti kınadılar hem de yüksek tonda. Oysa bırakın petrol zengini ülkeleri, hepsi bir araya gelse sadece bölgede değil dünyada çok şey değişir.
Bu açıdan önceki gün Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 956 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.072 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 568 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 725 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar