Paragraflar

BİR kimsenin Kripto Yahudi veya Kripto Ermeni olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız, internet açarsınız, onun adının ve soyadının yanına Yahudi Ermeni kelimelerini yazarsınız. Birtakım veriler...

BİR kimsenin Kripto Yahudi veya Kripto Ermeni olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız, internet açarsınız, onun adının ve soyadının yanına Yahudi Ermeni kelimelerini yazarsınız. Birtakım veriler çıkarsa dikkatli adaletli insaflı şekilde okursunuz ve hayli faydalı bilgiler edinirsiniz.
**
Müslüman kesimden, hiç lüzumu ve kendisine bir faydası olmadığı halde fakire aşırı şekilde düşmanlık eden birisi, bir yazımı okumuş, fikirlerimi doğru ve isabetli bulmuş ama (düşman ya) “Yahu bu herif kendini ne sanıyor!... Bu konuları yazmak ona mı kaldı be!.. Artık o çok ileri gidiyor!..” diye haykırmış. İmam Gazalî hazretleri, haset hastalığının tedavisi yoktur diye boşuna yazmamış.
**
İki kişi aynı yemekleri yemiş, birer tabak kurufasulya, yanında pirinç pilavı. Hepsinin gramajları bir. Biri yemeden önce Bismillah, yedikten sonra Elhamdülillah demiş, yemekler ona şifa olmuş. Diğeri ne Besmele çekmiş, ne hamd etmiş, yemek bereketli olmamış ona yaramamış.
**
Resulullah Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) “İki Müslüman bir yerde bulunur da (farz) namazları cemaat yaparak (biri imam olup, öteki ona iktida ederek) kılmazlarsa şeytan onları istila eder” (onlara musallat olur) buyurmuşlardır. Müslümanların bugünkü sıkıntılarının, zilletlerinin, yenilgilerinin, rezillik ve rüsvaylıklarının ana sebeplerinden biri cemaat olmamalarıdır.
**

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazan Notları 26 Mayıs 2017 | 416 Okunma Faydalı Konuları Tekrarlamak Çok İyidir 28 Aralık 2015 | 224 Okunma Savaşın Ayak Sesleri 16 Aralık 2015 | 1.862 Okunma Müsterih Olun Efendim 14 Aralık 2015 | 345 Okunma Paragraflar 07 Ekim 2015 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar