Sömürge eğitimi

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana İngiltere’nin baskısı sonucu “Eğitim müfredatı” sömürge eğitimi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden Osmanlı gibi cihan devleti olmaması için millî...

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana İngiltere’nin baskısı sonucu “Eğitim müfredatı” sömürge eğitimi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden Osmanlı gibi cihan devleti olmaması için millî eğitim aslında ne millî ne de yenidir. Yüzde yüz sömürge eğitimi üzerine kuruludur. Gaye ise nesilleri millî ve manevi değerlerden münhasıran İslamiyet’ten uzaklaştırmaktır.
Harf devrimi aslında nesilleri maziden koparmak ve Hıristiyan Batı potasında eriterek batılılaştırmak, muasırlaştırmak, maskesi altında gençleri ceddimizin en büyük hazinesi, gücü olan İslamiyet’ten koparmak ve bir süre sonra Protestanlaştırmak için yapıldı. (Hüsrev Gerede, Halide Edip Adıvar ve Selim Sırrı Tarcan hatıraları)
Nobel ödüllü gururumuz Prof. Dr. Aziz Sancar’a bir öğrenci din ile bilim arasındaki ilişkiyi sorduğunda şu cevabı vermiş idi: “Ben Müslümanım. Müslüman olduğumu her yerde söylüyorum. Müslümanlığımla övünüyorum. Türkiye’deki evrim tartışmaları beni çok üzdü. Türkiye’nin çok sorunu var. Ben Allah’a inanıyorum. İsteyen evrime inanır, isteyen inanmaz. Fakat bunu kalkıp büyük devlet, millet sorunu yapıp kavga ederek bütün enerjimizi buna harcıyoruz.”
Batı potasında erimiş yerli ve millî olmayan sözde aydınlardan çok kişi bu sözlere tepki gösterdi. Bu tepkilerden bir kaçı şöyledir: “Evrim teorisine inanmayan birinin Nobel’i geri alınmalı” “Evrime inanmıyorum diyen birinden nefret ediyorum.” “7 dil biliyorum. Sayısız çalışmalarım var. Aziz Sancar bizim utancımız.” “Okumuşsun ama boşuna okumuşsun Aziz Bey” “Aziz Sancar’ın Nobel’i geri alınmalı, imza kampanyası başlatıyorum.” “İsteyen inanır demiş beyefendi, sana mı soracağız?” Kendini aydın zanneden bu güruh nerede ise ilim adamımızı açıklamasından dolayı linç edecekler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelişen ekonomimiz... 20 Nisan 2018 | 197 Okunma Gelişen ekonomimiz... 24 Ocak 2018 | 310 Okunma Orta Doğu’da fitne kaynağı 21 Ocak 2018 | 2.587 Okunma Afrin operasyonu 19 Ocak 2018 | 4.340 Okunma Ekonomide son durum... 17 Ocak 2018 | 399 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar