S. Arabistan’ı bölme projesi

ABD’nin 2 düşmanı vardır: Türkiye ve İran... S. Arabistan’daki saray darbesi aslında Türkiye’ye yapılmıştır. Katar’a alınan ambargo kararının hedefinde Türkiye vardır. Türk...

ABD’nin 2 düşmanı vardır: Türkiye ve İran... S. Arabistan’daki saray darbesi aslında Türkiye’ye yapılmıştır. Katar’a alınan ambargo kararının hedefinde Türkiye vardır. Türk üssü Katar’dan çekilip Katar işgal edilecekti. Türkiye bu oyunu bozdu. Arabistan’ın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Ama S. Arabistan tarihi 1932’den İbn-i Suud tarafından İngiltere’nin desteği ile kurulmuştur.
Suud aile üyelerinin sayısı yaklaşık 7 bin civarındadır. Prensler birkaç yüz kişiden oluşmaktadır. Bugüne kadar S. Arabistan Krallığının başına geçenler aynı anneden olan 7 kardeştir. 32 yaşındaki veliaht ülkeyi sonucu belli olmayan sancılı bir dönüşüm sürecine soktu. ABD, S. Arabistan-Mısır ve Körfez ülkelerini (Katar hariç) İran ile savaşa sürüklemektedir.
ABD’nin dış politikada “İsrail’in güvenliğine endeksli” tek bir politikası vardır. ABD halkının çok sayıda hakları vardır. Ama kendi ülkesini idare hakkı yoktur. Bu görev İsrail’in daha doğrusu Yahudi lobisinin elindedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelişen ekonomimiz... 20 Nisan 2018 | 195 Okunma Gelişen ekonomimiz... 24 Ocak 2018 | 305 Okunma Orta Doğu’da fitne kaynağı 21 Ocak 2018 | 2.579 Okunma Afrin operasyonu 19 Ocak 2018 | 4.338 Okunma Ekonomide son durum... 17 Ocak 2018 | 396 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar