Neler oluyor?

ABD’de sadece New York şehrinde 60 bin kişi evsiz sokaklarda yaşamaktadır. Bunlardan esirgenen maddi destek 100 tır dolusu silah olarak terör örgütü YPG’ye veriliyor. Çünkü bu terör örgütü ile...

ABD’de sadece New York şehrinde 60 bin kişi evsiz sokaklarda yaşamaktadır. Bunlardan esirgenen maddi destek 100 tır dolusu silah olarak terör örgütü YPG’ye veriliyor. Çünkü bu terör örgütü ile İsrail’in adına “ikinci İsrail” kurulmak isteniyor. Obama iktidarında S. Arabistan-ABD münasebetleri son derece kopuk hatta kötü idi. Obama rejimi Orta Doğu’da İsrail adına Sünni-Şii çatışması için Irak’ı ve Suriye’yi, İran’a “Anahtar teslimi” verdi. Trump iktidarı İsrail için tehlike olan Pers emperyalizmine karşı S. Arabistan ve Mısır ve diğer Arap ülkeleriyle bir Sünni ittifak peşindedir.
ABD, İkinci Dünya Savaşından sonra Avrupa’yı Almanya’nın istilasından kurtardı. Ama ABD ordusu Avrupa’yı örtülü istila etti. NATO Sovyetler Birliği ve Varşova Paktına karşı kuruldu. Varşova Paktı tarih oldu ama NATO devam ediyor. ABD NATO örtüsü ile AB’yi vesayet altında tutuyor. AB’de NATO’ya karşı tepkiler artıyor ve Almanya NATO dışında kendi millî ordusunu kurmayı düşünüyor.
Trump AB’den adım adım uzaklaşırken Rusya’ya yaklaşıyor. YPG ile ipler koptu. ABD ve Rusya Suriye ve Afganistan’da iş birliği içindeler ve bu yakınlaşma artmaktadır. ABD ve Rusya AB ve Çin’e karşı bir ittifaka gidiyor. AB’den ayrılan İngiltere ise ABD’den koparak Çin ile ittifaka gidiyor. Avustralya da İngiltere’nin yanındadır. Süper güçler arasında mücadele giderek hız kazanıyor. ABD’de silah ve para ikisi de Siyonizmin elinde idi. Son yıllarda silah ve para için Pentagon ile Rothschild ailesi arasında görünmeyen bir iktidar kavgası vardır. Clinton, Pentagon cephesinin yanında idi. Rothschild ailesi imkânlarını kullanarak Trump’ın başkanlığını sağladı. Ama kavga bitmiş değildir. Trump’ın bazı belgeleri Rusya’ya vermesi, Trump mahkeme kararı ile başkanlıktan alınmasına sebep olabilir. FBI’da Trump’ın aleyhinedir.
Türkiye yakın gelecekte enerji güzergâhı ve kara-deniz-hava ve ipek yolu ile son derece zenginleşecektir. Bu gelişme CHP, HDP, PKK, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ, yerli ve millî olmayan aydınlar yoluyla önlenmek isteniyor. Ve 1699 Karlofça Antlaşmasından bu yana Türkiye ilk defa bağımsız olmuş ve bu güçlere hayır diyebilmiştir. Dış ve iç vesayet rejimi taraftarları bunun için Erdoğan’a ve AK Parti'ye düşmandır. Trump’ın stratejisi başta Suriye olmak üzere Irak, İran ve Suriye’yi bölmektir. Türkiye ile ABD arasında gerilim artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ve AB’ye sert çıkış yaptı müttefiklerimiz yanımızda olması gerekirken terör örgütlerinin yanında olmakla suçladı. Dışişleri Bakanlığı ise ortaklıkla olmaz dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelişen ekonomimiz... 20 Nisan 2018 | 195 Okunma Gelişen ekonomimiz... 24 Ocak 2018 | 307 Okunma Orta Doğu’da fitne kaynağı 21 Ocak 2018 | 2.580 Okunma Afrin operasyonu 19 Ocak 2018 | 4.339 Okunma Ekonomide son durum... 17 Ocak 2018 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar