Büyükada gizli toplantısı

Almanya, Türkiye’nin siyasi ve toprak bütünlüğünü tehdit eden ne kadar örgüt varsa (PKK, FETO, DHKP-C ve diğerleri) ülkesinde barındırıyor ve destekliyor. Devlet sırrını açıklayan Can Dündar...

Almanya, Türkiye’nin siyasi ve toprak bütünlüğünü tehdit eden ne kadar örgüt varsa (PKK, FETO, DHKP-C ve diğerleri) ülkesinde barındırıyor ve destekliyor. Devlet sırrını açıklayan Can Dündar ödüllendiriliyor ve cumhurbaşkanlığı sarayında ağırlanıyor. Kandil tetikçisi ve Die Welt muhabiri Deniz Yücel tutuklanınca Merkel Türkiye’yi ziyaret etti ve serbest bırakılmasını resmen istedi.
Türkiye Almanya’da bulunan 4 bin PKK’lının dosyasını yolladı. Yıllardır hiçbir şey yapılmadı. Büyükada’da gizli toplantıda tutuklananlar arasında Alman Peter Steudtner ve İsveçli Ali Garavi ile 4 Türk daha vardır. Aynı otelde 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünden önce de 13 CIA ajanı kaldı. Bu CIA ajanları arasında İzmir’den gelen Papaz Andrew Craig Brunson da bulunmaktaydı. Bu papaz FETÖ imamı Bekir Boz ile devamlı irtibat hâlinde idi. Trump 3 defa serbest bırakılmasını istediği gibi ABD Dışişleri Bakanlığı da “Tutuklananların derhal serbest bırakılmasını” istedi.
ABD ve Almanya hâlen Türkiye’yi eski Türkiye olarak görüyor ya da görmek istiyorlar. Geçmişte ne isterlerse “Evet” deniyor ve istekleri yerine geliyordu. Türkiye kendi menfaatlerini ön planda tutan ve dış güçlere gerektiğinde “Hayır” diyebilen hâle geldi. Gerek dış güçler gerekse (birkaçı hariç) İslam ülkeleri Türkiye’nin güçlenmesini ve bölgede mahalli gelecekte ise küresel güç olmasına karşıdırlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelişen ekonomimiz... 20 Nisan 2018 | 195 Okunma Gelişen ekonomimiz... 24 Ocak 2018 | 307 Okunma Orta Doğu’da fitne kaynağı 21 Ocak 2018 | 2.580 Okunma Afrin operasyonu 19 Ocak 2018 | 4.339 Okunma Ekonomide son durum... 17 Ocak 2018 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar