Asırlık uykudan uyanış

Kudüs-ü şerifin Filistin devletinin başkent olarak İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından oy birliği ile kabulü tarihî bir karar ötesinde, İslam Dünyasının bir asır sonra ilk...

Kudüs-ü şerifin Filistin devletinin başkent olarak İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından oy birliği ile kabulü tarihî bir karar ötesinde, İslam Dünyasının bir asır sonra ilk defa uyanışı, direnişi ve dirilişi olarak bir milattır. Ve Kudüs Meselesi Donald Trump’ın yakın gelecekte ABD’nin sebeb-i felaketinin ilk adımıdır. Bekleyin ve görün.
Geçmişte Osmanlının son zaferlerinden en önemlisi olan “Çanakkale Zaferi”nde dünyanın en güçlü donanma ve kara kuvvetlerine sahip İngiltere ve Fransa’nın çöküşünün başlangıcı oldu. Sömürgeleri İngiltere ve Fransa’da mağlup olabiliyor görüşü müstemleke halkında bağımsızlık şuuru uyandırdı. Ve güneş batmayan İngiltere kendi adasında güneş görmeyen ülke hâline geldi.
Sovyetler Birlğinin 1979’da Afganistan’ı işgalinde Afganlı mücahitlerin Allahü tealanın rızası için mücadeleleri Sovyetler Birliğinin dağılışının sebebi oldu. O tarihte Sovyetler Birliği 2000 yılına varmadan dağılacak görüşüm tuhaf karşılandı. Gelelim Kudüs’e… ABD’nin yıkılışında bir dinamit rolü oynayacağı gibi, ABD başta olmak üzere emperyalist güçlerin vesayeti altındaki "İslam iktidarları"nın da yıkılışının başlangıcı olacaktır.
Trump’ın uluslararası hukuka aykırı ve Birleşmiş Milletlerin Filistinlilerle ilgili 8 kararını ihlal eden

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelişen ekonomimiz... 20 Nisan 2018 | 197 Okunma Gelişen ekonomimiz... 24 Ocak 2018 | 307 Okunma Orta Doğu’da fitne kaynağı 21 Ocak 2018 | 2.581 Okunma Afrin operasyonu 19 Ocak 2018 | 4.339 Okunma Ekonomide son durum... 17 Ocak 2018 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar