Adı konulmamış bir savaş

Şu anda Türkiye’ye karşı dışarıda ABD, içeride ise Kılıçdaroğlu liderliğinde "postmodern" bir savaş açılmıştır!.. Bunu göremeyenler ya da görmek istemeyenler vebal...

Şu anda Türkiye’ye karşı dışarıda ABD, içeride ise Kılıçdaroğlu liderliğinde "postmodern" bir savaş açılmıştır!.. Bunu göremeyenler ya da görmek istemeyenler vebal altındadırlar. Trump iktidarı çifte standartlı olup ikili oynamaktadır. DEAŞ ile mücadele maskesi altında yüzlerce tır ağır silahı PYD ve YPG’ye göndermektedir. (Tabii bu silahlar dolaylı yollardan PKK’ya verilmektedir.) Ama öte taraftan kargo helikopterlerine doldurduğu silahlarla da sözde mücadele ettiği DEAŞ’ı silahlandırıyor!..
Suriye’nin kuzeyinde (Türkiye sınırında) ve Akdeniz’e uzanan bir Kürt devleti ile enerji güzergâhlarını (petrol ve doğalgaz) boru hatlarını kontrol etmek, Türkiye’nin enerji yollarını kavşak noktası olmasını önlemek istiyor. DEAŞ’ı kuran Obama ve S. Arabistan’dır. Trump seçim kampanyasında bunu defalarca söylemiştir. PYD, YPG’ye ABD’nin silah yığması yalnız Türkiye’yi değil Esad rejimi, İran ve Rusya’yı da rahatsız etmektedir. Trump iktidarının, Esad rejimine karşı bir saldırıda bulunmasına Rusya seyirci kalmayacağını açıklamıştır. Rusya ile ABD arasında gerginlik Türkiye’nin lehinedir.
Fırat Kalkanı harekâtında Türkiye’nin hezimeti için bütün dünya her türlü imkânlarıyla DEAŞ’ın yanında yer almış idi. Allahü tealanın ihsanı ile şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Özgür Suriye Ordusunun kahramanlığı ile elde edilen başarı Türkiye düşmanlarını şoke etmiştir. Oysa onlar hezimet bekliyorlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelişen ekonomimiz... 20 Nisan 2018 | 195 Okunma Gelişen ekonomimiz... 24 Ocak 2018 | 307 Okunma Orta Doğu’da fitne kaynağı 21 Ocak 2018 | 2.580 Okunma Afrin operasyonu 19 Ocak 2018 | 4.339 Okunma Ekonomide son durum... 17 Ocak 2018 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar