ABD’nin Gorbaçov’u; Trump

ABD ve Trump dünya kamuoyu ve ülkeleri önünde hezimete uğramış ve son derece yalnız kalmıştır. Oylamaya katılmayan ve çekimser kalan ülkeler aslında dolaylı olarak ABD’ye karşı oy...

ABD ve Trump dünya kamuoyu ve ülkeleri önünde hezimete uğramış ve son derece yalnız kalmıştır. Oylamaya katılmayan ve çekimser kalan ülkeler aslında dolaylı olarak ABD’ye karşı oy kullanmışlardır. Trump'ın, bütün ülke liderlerini arayıp tehdit etmesi, bekleneni vermemiştir. Trump bir siyasetçi gibi değil esnaf zihniyeti ile hareket etmiştir. Ver parayı al sonucu Kudüs meselesinde geçerli olmamıştır. Şantaj işe yaramamıştır.

Trump ve ABD'nin “Tüm dünya bize düşman” anlayışında olması, ABD rakiplerine koz vermiştir. ABD’nin Irak’ı işgali ve Suriye’de iç savaş 7 yıl uzatmasının temel sebebi 2 tanedir. Bu iki ülkeyi bölmek ve İsrail’in Filistin’de uyguladığı soykırım ve zulmü unutturmak. Gerçekten de Filistin’i Türkiye hariç dünya kamuoyu ve İslam ülkeleri bile unuttular.

Başkanlıktan azledilme korkusu içinde Beyaz Saray’ın Oval Ofisinde sıkışan Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilanı ile Yahudi lobisi ve Hıristiyan Siyonist desteği ile makamı için Orta Doğu’yu karıştırdı. Böylece bir siyasi bombanın fitilini ateşledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelişen ekonomimiz... 20 Nisan 2018 | 195 Okunma Gelişen ekonomimiz... 24 Ocak 2018 | 304 Okunma Orta Doğu’da fitne kaynağı 21 Ocak 2018 | 2.578 Okunma Afrin operasyonu 19 Ocak 2018 | 4.337 Okunma Ekonomide son durum... 17 Ocak 2018 | 396 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar