Her seçimde oylarını arttıran parti

Tek başına iktidar olma şansını da, vasfını da kaybeden AKP için yıllardır hep şu ifade kullanılırdı: “Her seçimde oylarını arttıran parti.”Bu söz, 7 Haziran 2015 seçimleri...

Tek başına iktidar olma şansını da, vasfını da kaybeden AKP için yıllardır hep şu ifade kullanılırdı: “Her seçimde oylarını arttıran parti.”
Bu söz, 7 Haziran 2015 seçimleri itibariyle tarihe karıştı.

Bundan böyle, artık kimse o parti için bu sözü sarf edemeyecek.

Zira, AKP, son bir sene içinde (30 Mart-10 Ağustos seçimleri) vasatî yüzde 10’luk bir düşüş ve erime hali yaşayarak, resmen ve alenen inişe doğru geçti.

Kuvvetli tahminimiz odur ki, bu iniş, yakın veya orta vâdede finişe kadar gider.

Zira, şahıs ve lider merkezli olan bu parti, daha çok “tek başına iktidar” mantalitesiyle ayakta durabildi, durabilir. Bu vasfını kaybettiğinde ise, iç dinamizmini de yitirir ve hızlı bir dağılma süreci içine girer.

Seçim öncesinde bu meyanda bir-iki tane yazı yazdık. İktidar partisinin oylarında ciddî mânada bir düşüş gözlemlendiğini ifade ettik. Sonuç, tam da tahmin ettiğimiz gibi çıktı.

Ne var ki, bu yöndeki yazılarımıza bazı okuyucularımızdan da itirazlar geldi. “Sen, arzuna fikir kılıfı giydiriyorsun” denildi. Gönderdikleri yorumlar arşivimizde duruyor.

Olup bitenlerden ders almayıp şimdi burada söylediklerimize de burun kıvıranlar, şiddetle eleştirenler çıkabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar