Yollar çeşitlenir durur, usul usul yeryüzünden iç yüzüne…

Seyahat etmenin en verimli yanlarından biri sana kendi kendine yeterli olma fırsatı vermesi. Artık her adımda birilerine bağımlıyız çünkü. Kablo bozuldu ustayı çağır. Pantolon paçaları kısalacak...

Seyahat etmenin en verimli yanlarından biri sana kendi kendine yeterli olma fırsatı vermesi. Artık her adımda birilerine bağımlıyız çünkü. Kablo bozuldu ustayı çağır. Pantolon paçaları kısalacak terziye ver. Tez yazılacak parayla satın al. Çocuk bakılacak nitelikli bakıcıya ver. Vesaire.

Fakat bu küresel tüketimle doğru orantılı giden bağımlılık sektörleri öylesine tatminsiz ki bizzat arz yaratarak bize talep ettiriyor velev ki konu eğitim veya sağlık olsun. Gittiğiniz doktor misal sizi diğer doktorlara da sağlık taraması ve tedbir adına her yönlendirdiğinde prim alabiliyor hiç çekinmeden.

İşte böyle bir kibar sömürü döneminde tek başınıza seyyah olabiliyorsanız hayatın görünmez dehlizlerine dalacak bir özgürlüğünüz var demektir. Tek kişilik valiz. Bütün dünyanız!

***

Evet seyahat etmek manevi yolculuğunuzun bir merhalesi olmaya başladıkça eşyaya doğaya tanımadığınız kişilere, kimsenin görmediği şekilde bakabilir veya olmadık bağlantıları kendi maharetinizle kimseye bağımlı kalmadan kurabilirsiniz. Arz ve talep ihtiyacınızı kendiniz yönetebilirsiniz.

Bir keresinde baharın ilk günlerinde Batı Şeria’dan altı bin yıllık Eriha şehrine gidiyorduk. Boz tepeler, susuz vadiler, taş, sarp kayalar geçtik, derken palmiyelerin gölgesinde serinlerken mevsimin en taze meyvelerini bulunca susuzluğumuzu gidermek acılı çileli toprakta bir kıymet bilmeye, bir ibadete dönüşmüştü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 135 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 254 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 147 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar