Yerli ve evrensel/ milli ve külli seferberlik

Sonradan anladık yaşadığımızı” demiş bombaların dehşetinden sağ kurtulan bir vatandaş. Öylesine büyük bir patlama. İnsanı kendinden çıkaran, yok eden... Öylesine bir dehşet. Şimdi...

Sonradan anladık yaşadığımızı” demiş bombaların dehşetinden sağ kurtulan bir vatandaş. Öylesine büyük bir patlama. İnsanı kendinden çıkaran, yok eden... Öylesine bir dehşet. Şimdi ister biz maruz kalalım bombalara, ister başkaları maruz kalsın. Hepimiz idrak ettik ki, canımız bir. Vatanımız bir. Dökülen kan bir.
Memleketin her yerinde birlik duygusu tomurcuklanıyor bunca kan ve dehşetin ortasında. İşgal ve sömürüyle, canlı bombayla, şantaj ve tehditle zapt ettiğiniz yerde ancak kadavra medeniyeti kurulabilir çünkü.
Uzun süredir küresel bir kuşatma olup olmadığını dahi tartışmaktan etkili ve erken tedbirler alamadık. Varsa yoksa Erdoğan nefreti. Bizi kör eden, kuşatmanın vahametini saklayan en büyük operasyon buydu. Erdoğan'a kızsanız da başka ülkemiz yok, bu çok uzun süredir Türkiye meselesi diyenler sayesinde darbe girişimi önlendi 15 Temmuz gecesi. Hem de onların canı pahasına. Olan bitene yabancı kalmaya ısrarla devam edenlerin dahi hayatı bu şekilde kurtuldu.
***
Son bir yıldır Türkiye'de darbe olacağına dair onlarca ortam olgunlaştırma yazısı yayınlanmış Amerika'da. Onlarca asker polis ve sivil Güneydoğu'da hendek ve mayınlarla değil durduk yere şehit olmuş gibi bir zafiyet üzerinden değerlendiriliyordu. “Ortadoğu'daki kan gölünün müsebbibi Erdoğan'dır” yaklaşımı baş tacı ediliyordu. Hunhar Türk ordusu Kürt vatandaşları katlediyor denilirken, orduda şehit düşen Kürtleri anan yoktu.
Pentagon, İncirlik'teki aileleri ülkelerine çağıralı aylar olmuştu. Bir habere göre, Türkiye'de iç savaş çıkacağını söylüyorlarmış. Doğrudur, eğridir bilinmez. Ama şu çok net: İç savaş için yine ve bir kez daha her yol deneniyor bu ülkede. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'yi yönetilmez kılmak, teröre teslim ederek olası bir küresel müdahaleye zemin oluşturmak... Bundan bahsediliyor. Eğer iç savaş çıkarılamazsa, ki bunun artık kolay olmayacağı kanıtlandı, en azından işgal için bir zemin oluşturmaları gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 258 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 151 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar