Türkiye üzerine hızlandırılmış kurslar

Vatanın bizdeki karşılığı mücereddir diyor, ressam arkadaşım. Kelimesiz bir sır gibi paylaşıyorum. 15 Temmuz gecesi şehit düşen yakınlarımızın cenazesinde birbirimize sarılırken de...

Vatanın bizdeki karşılığı mücereddir diyor, ressam arkadaşım. Kelimesiz bir sır gibi paylaşıyorum. 15 Temmuz gecesi şehit düşen yakınlarımızın cenazesinde birbirimize sarılırken de paylaşıyorduk bu sırrı. Yakınları şehit olanlar da meydandaydı, gazi kardeşlerimiz de. Milyonlarca insanın meydanlarda sustuğu bu sırdı yine. Canını feda eden şehitler bize can katmıştı. Külliye nöbetinde, köprüde ya da Yenikapı'da paylaştığımız slogansız, kimliksiz, siyasetsiz sır.
Yaşadığın sürece sevdiğin şeylerin toplamının vatan olduğunu, tıpkı bir aşık gibi kendini sevdiğine feda etmenin hiçbir analize muhtaç olmadığını söze dökemeden öğreniyorduk 15 Temmuz'dan beri. Aşığın kendinde benim dediği hiçbir şey kalmayana dek maşukuna vermesinin ve külli nefese karışıp varlıkla bütün olmasının sırrı vatan savunmasında tecelli etmişti. Açığa çıkmıştı. Yaşamadan ne kadar bilebilirdik ki, ancak kabımız kadar paylaşıyorduk acizane. Susarak.
***
Arkadaşım sürdürüyor: O akşam duyduğumuz salanın yankısı içimizdeki gerçeğe dokunuyor, bunu herhalde bir ömür boyu anlatmaya çalışacağım. Sanat bunun için var diyor. Haşmet Babaoğlu'nun “hepimiz temel dersler sınıfında insan, devlet ve Türkiye üzerine hızlandırılmış bir kurstan geçiyoruz sanki” deyişi geliyor aklıma. Bir gecede bu sırla asır devirmiş gibiyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 258 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 151 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar