Ey Anadolu! İrfanının kaynağından haberin var mı?

Batı'nın eskiden diplomatik çalışmalar, kültürel faaliyetler, küresel buluşmalar gibi projelerle Batı dışı toplumlara karşı gerçekleştirdiği kültürel ekonomik ve siyasi tahakküm...

Batı'nın eskiden diplomatik çalışmalar, kültürel faaliyetler, küresel buluşmalar gibi projelerle Batı dışı toplumlara karşı gerçekleştirdiği kültürel ekonomik ve siyasi tahakküm, uluslararası konjonktüre müdahale etmeye başladığımızdan beri Türkiye'ye düşmanlık kisvesine bürünerek hızla alenileşmeye başladı.
Siyasi gündemde izlediğimiz Batılı faşizan tutumları kayda geçirmeye devam ederken: Bizi küresellik adı altında tektip yapan ve insani değerlerimizi hadım eden baskın Batı kültürüne karşı ne yapabileceğimizi, evrensel insanlık havuzuna kendi adımıza neler daldırabileceğimizi konuşmaya daha yeni başladık.
Kültürel şuralar bunun bir göstergesi. Fakat dünyadaki pek çok kültürü sorgusuzca kendine dönüştürebilen bu hegemonyaya düşman olmadan, kendi değerlerimizdeki yalın ve derin güzellikleri nasıl kültürel devamlılığa tahvil edeceğiz, bunun acilen istişaresi ve tatbiki gerek.
***
Uzun süredir hemen her veçhesiyle bu mevzuya hayatımızın içinden örneklerle değinmeye çalışıyorum. İşte Üsküdar'daki kıraathanede oturmuş, çayımı yudumlarken rastladığım hocanın kültürel hayatımız ve medeniyetimizi ihya edecek değerlere dair serzenişlerini bu kapsamda ele almaya ihtiyaç duydum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar