“Ay doğdu üzerimize!”

Mevlana’nın ailesiyle Karaman’dan Konya’ya gelişinin 700’üncü yıldönümü vesilesiyle 27 Nisan ile 3 Mayıs arasında “Uluslararası Sevgi ve Barış yürüyüşü”...

Mevlana’nın ailesiyle Karaman’dan Konya’ya gelişinin 700’üncü yıldönümü vesilesiyle 27 Nisan ile 3 Mayıs arasında “Uluslararası Sevgi ve Barış yürüyüşü” üçüncü kez yapılacak. Konya’daki mülki amirlerin belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının üniversite öğrencileri ve okulların ve halkın katılımıyla gerçekleşecek olan yürüyüşün haberini Uluslararası Mevlana Vakfı’nda duyduğumda, Konya’dan okurların bana yolladığı el işi hediyeyi yeni almıştım.

Video: “Ay doğdu üzerimize!”

Ne vakit İstanbul’dan Anadolu’ya yola çıksam, tabiri caizse yürüyüşe başlasam (ister arabayla, ister uçakla) vasıta değişse de, gönül içi bir yolculukta olduğum hissine kapılırım. Çünkü tıpkı Mevlana’nın ailesiyle karşılandığı gibi, nereye gidersem gideyim muhabbetle karşılanırım.

Evet en dikenli, en fitne fesat anlarımızda bile açık kapıdan içeri girene elinde neyi varsa verilir. Eskiden Tanrı misafiri derlerdi. Ulaşım zordu, iletişim yoktu. Gelen ne zaman gider bilinmezdi. Ama gelen her zaman sultandır. Kapı açıldığında gönüldür açılan.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar