Soy ağacında açan sır

Köklerini öğrenmek üzere e-devletin yeni hizmetini tıklamayan vatandaş yakında herhalde kalmayacak. Bu merakımızın nedenleri üzerine elbette hepimizin bir fikri, tecrübesi var.Öylesine iç içe geçmiş...

Köklerini öğrenmek üzere e-devletin yeni hizmetini tıklamayan vatandaş yakında herhalde kalmayacak. Bu merakımızın nedenleri üzerine elbette hepimizin bir fikri, tecrübesi var.

Öylesine iç içe geçmiş kültürlerden, kökenlerden, milletlerden mürekkep bir mayamız vardır ki bu topraklarda. Çokluğun birliğini hayatın içinde bize her saniye talim ettiren bir özelliğimizdir bu.

Muhteşem karmaşalarımızın ruhu, bizi organik olarak birbirine bağlar bir yanıyla. Tüm değişimlerimizi içeren, sonsuz çeşitliliği barındıran, hiçbirini dışarıda bırakmayan bir tür tevhid pratiği! Birörnekliğin değil çeşitliliğin birliğini bize söze dökmeden hissettirir hücrelerimizde yaşayan Anadolu!

Şimdi bize verilen hizmetteki resmi arşiv kayıtlarında soyağacı ancak birkaç kuşak geriye gidiyor. Hiçbirimize yetmiyor tabii. Zira neyiz, kimiz, nereden geliyoruz sorusu böylesine iç içe geçmiş milletler için böylesine hareket halindeki halklar için her daim canlılığını koruyor.

Mesela Selanik göçmeni olan baba tarafım bir yana, Eğinli olan anne dedemin Afyon’la bağlantısını, Çorumlu anneanne tarafımın geçmişini bu soyağacıyla birlikte daha da merak etmeye başladım!

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar