‘Kastamonu ve Türk dünyası’na bir gönül hediyesi

Şimdi başladığımız yere döndük. Kudüs’ün statüsüyle açığa çıkan kaotik dünya düzeninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi, çok silahı olan...

Şimdi başladığımız yere döndük. Kudüs’ün statüsüyle açığa çıkan kaotik dünya düzeninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi, çok silahı olan değil, güçlü olan kazanacak. Onun İslam İşbirliği konferansındaki konuşmasında sarf ettiği bu sözleri duyunca aklıma ikinci dünya savaşında Amerikalı bir askeri yetkilinin söylediği sözler geldi, bir belgeselde izlemiştim yıllar önce:

“Biz kazandık çünkü en güçlü silahlar bizde” diyordu. Sahip olmanın gücünün sonsuz ve sınırsız olduğunu ve kendinden kaynaklandığını düşünerek kazanılan zaferler gerçekten neyin zaferidir?.

***

Birileri silahla askeri stratejilerle, pazarlama ve ittifak yöntemleriyle, savunma gereçleriyle, istihbarat bilgileriyle, teknolojik donanımlarıyla hak için mücadele ederken birileri de sözle sanatla, kültürle aynı direnişe katkı vermek zorunda. İşte bu uğurda çabalardan birine geçtiğimiz günlerde denk geldim.

Hz. Pir Şaban-ı Veli üzerine Kastamonu üniversitesinde düzenlenen bir konuşmaya katıldığımız günün hemen ertesinde Kastamonu’nun Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından 2018 Türk Dünyası Kültür başkenti seçildiğini öğrendik.

Kastamonu’nun yıllardır süren bir hayalinin gerçekleştiğini söyleyen Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Muharrem Avcı, bize de üniversitede ev sahipliği yapmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 301 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 138 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 256 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar