Yoksa bir IŞİD devletçiği mi!

Kim ne derse desin; Yüce dinimizi kendilerine kalkan kullanan "kanlı" terör örgütü, IŞİD "vahşi" ve"acımasız" eylemlerine devam ediyor. Bütün Dünya IŞİD'in bir an önce veya ne zaman...

Kim ne derse desin; Yüce dinimizi kendilerine kalkan kullanan "kanlı" terör örgütü, IŞİD "vahşi" ve"acımasız" eylemlerine devam ediyor.

Bütün Dünya IŞİD'in bir an önce veya ne zaman tükeneceğini beklerken, toplu saldırılarının yanı sıra ferdi terörünü, Asya, Afrika ve Avrupa da sürdürüyor.

 IŞİD Orta Doğu mahreçli olmasına rağmen dünyanın her yerinde "ben de varım" demek kıvraklığına ve şansına sahip olması endişeleri artırıyor.

Bunca devletin katıldığı koalisyon gücünün IŞİD'i en azından önce durduracağı sonrada ortadan kaldıracağı halen sanılıyor.

Uzmanların çoğu ise, IŞİD'in kolay kolay eritilmeyeceğine dair hemen hemen fikir birliğine varıyor.

Üstelik, yakın gelecekte ya Irak ya Suriye ya da parçalanan bu iki ülkede IŞİD devletçiği kurulması üzerinde fikir yürütüyor.

İskeletini, Saddam'ın mağlup askerlerine ve yakın geçmişte Irak Şii, Suriye Esad yönetimlerinin baskılarına  maruz kalan Sünnilerin toplanmasından elde eden IŞİD'in özellikle Avrupa'da yaşayan işsiz ve vasıfsız gençlerin katılımı ile hem "sansasyonel" hem de "radikal" kimliğini elde ettiği de biliniyor.

Yaşamlarından ve bulundukları ülkenin rejiminden hoşlanmayan "dengesiz" bir "macera" heveslisinin bir avuç dolar yüzünden katıldıkları IŞİD'de vurucu bir güç oldukları söyleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 237 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar