Türkmenleri unuttuk mu!

Gelişmelerin her gün hatta  her an değişiklik gösterdiği Suriye'de ne olacağı kesin olarak bilinmemesinin yanısıra, "ölüm" tehditi altında yaşayan soydaşlarımız Türkmenleri asla unutmamamız...

Gelişmelerin her gün hatta  her an değişiklik gösterdiği Suriye'de ne olacağı kesin olarak bilinmemesinin yanısıra, "ölüm" tehditi altında yaşayan soydaşlarımız Türkmenleri asla unutmamamız gerekiyor.

CHP'nin geçtiğimiz hafta düzenlediği Uluslararası Suriye Konferansı'nda yanımızda oturan ve konuşmaları hararetle dinleyen, ara sıra yüzünü geren hatta "hüzünlü" bir görüntü veren Suriye Demokratik Türkmen Hareketi Başkanı Abdulkerim Aga'ya, "bir dokun bir ah dinle":

"Ne yapacağımızı şaşırdık. Özellikle yavrularımızın acı durumu bizi çok endişelendiriyor" gibi haklı serzenişleri, Türkmen sorununu her fırsatta dile getirirken, adeta uyarıyor.

Her ne kadar,  özellikle  Cüneyt Mengü ve yazarlarımız  Türkmen sorununu sık sık, hem de gerçekçi bir şekilde dile getiriyorlarsa da bu maalesef yeterli olmuyor.

Aslında, Türkmen sorununu  yıllardan beri özellikle siyasi partilerimiz ve tabii ki hükümetimiz tarafından da unutulmuş görünüyor.

İktidarlar, Türkmen sorununu kullanmak istiyorlarsa da, "taktikler" çoğu zaman ters tepiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 237 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar