Türkiye ve 3. Dünya savaşı!.. 

Orta Doğu'ya saçılan "3. Dünya Savaşı" kıvılcımları "endişe" doğururken, Türkiye "yaratılan" kritik bir seçim süreci yaşıyor.

Özellikle, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde çatışmalar, patlamalar, sabotajlar kısacası kan gövdeyi götürürken ve insanlar perişan halde "can kurtarma" derdini yaşarken, ABD gibi Rusya gibi hatta Çin gibi süper ülkelerin Orta Doğu'da, nükleer gücü de kapsayan üsler tesis etme girişimleri, büyük bir savaşın "ayak sesleri" sayılıyor.

Nereden bakılırsa bakılsın, ABD'nin Suriye'ye yeni askeri hazırlıkları, Kuzey Kore'ye kafa tutmasını sık sık tekrarlaması, Afganistan'a süper bomba atma gösterisinde bulunması, en önemlisi İran'a karşı nükleer tehditi, tabii ki kutuplara ayrışmalar çok tehlikeli işaretler veriyor.

Bir yanda, Rusya, Çin ve İran, diğer yandan ABD-İsrail müttefikliği ve kuyruğa takılan diğer ülkeler bölgemizi gereğinden fazla ısındırıyor.

Olaya Türkiye gözüyle bakıldığında ise, bambaşka boyutlarla ve oldukça tehlikeli unsurlar karşımıza çıkıyor.

Ne yazık ki; artık Orta Doğu ile Türkiye birbirine çok benziyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 237 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar