Tampon bölge daima baş belası!

Nereden bakılırsa bakılsın; özellikle eski deneyimler, tampon bölge veya bölgelerin önünde sonunda ülkelerin başına bela olduğu görülüyor.Gerçekten de, uzmanlarca bu tür tampon bölgelerin hem...

Nereden bakılırsa bakılsın; özellikle eski deneyimler, tampon bölge veya bölgelerin önünde sonunda ülkelerin başına bela olduğu görülüyor.

Gerçekten de, uzmanlarca bu tür tampon bölgelerin hem kuruluş hem de işleyiş bakımından çok çelişkilerle dolu olduğu ve daima değişim gösterdiği biliniyor.

Özellikle, güçlü tarafın bir hükümranlığı durumundaymış gibi görünen bu tür bölgeler zaman zaman aleyhte değişikliklere sahne oluyor ve büyük kargaşalar doğuruyor.

Nitekim, İsrail'in kurduğu ve Irak sınırında meydana getirilen tampon bölgelerde terörün ve çeşitli diplomatik oyunların eksik olmadığı tarihe geçmiş bulunuyor.

Üstelik, Ürdün'ün de tampon bölge kurma zorunluluğunda olduğu hatta bu konuda girişimler yapıldığı artık yavaş yavaş su üstüne çıkıyor.

Tampon bölgelerin tartışmaları ve stratejik konumları çoktandır tartışılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 237 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar